Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23530 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Власники кав’ярні у сквоті просять киян підписати петицію, щоб взяти в оренду аварійну будівлю і реконструювати її.

Про це повіомляється на фейсбук-сторінці Squat 17b. Власники закладу повідомляють, що у серпні 2016 року представники комунального підприємства, що обслуговує сусідні будинки, повідомили їх про те, що будівля, у дворі якого розмістився Сквот, знаходиться в аварійному стані і потребує укріплення.

Озвучили такий порядок дій – будівля захищається парканом, проводяться необхідні роботи і паркан демонтується в термін до травня 2017-го. У жовтні половину двору огородили парканом, потім, півроку власникам кав’ярні не надавали ніякої інформації про плановані укріплення. «У квітні з’явилась інформація, що лагодити будинок ніхто не планує, балансоутримувачу виявилося простіше залишити все як є – ще одна будівля в центрі у аварійному стані, ще одне звалище», – пишеться на сторінці сквоту.

Власники Squat 17b пропонують взяти у міста в оренду будівлю і за свій рахунок, залучені інвестиції, гранти провести необхідні роботи з укріплення і реконструкцію, після чого, демонтувати паркан. Площа будинку становить приблизно 200 квадратних метрів. Щоб запустити цей процес, вони просять підписати петицію на сайті Київради.

Нагадаємо, що навесні 2015-го року у дворику на вулиці Терещенківській в місті Києві відкрилась кав’ярня. Сквот за адресою вул. Терещенківська, 17б з’явився ще у 2007 році. У найкращі часи у двох будинках 17-б та 17-в мешкало близько 18 людей. Станом на 2015 рік, від простору залишився другий поверх прибудови, тут жило п’ять людей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button