Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 311 днів. За цей час ми опублікували 23728 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

До літнього сезону у Києві заплановано відкрити 11 пляжів,  повідомили в Департаменті міського благоустрою та збереження природного середовища.

У Дніпровському районі працюватимуть пляжі: «Молодіжний», «Венеція», «Передмістна Слобідка», «Золотий», «Дитячий», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний»; в Оболонському – «Вербний» і «Пуща-Водиця»; у Деснянському – пляж «Чорторий».

Містяни зможуть відпочивати у 17 місцях біля води, але без можливості купання. Це: «Довбичка», «Лісова», «Русанівська коса», «Березняки», «Веселка», «Верхня», «Наталка», «Редьчина», «Біла», «Троєщина», «Галерна», «Осокорки», «Сонячна», «Святошин», «Голуба», «Синєозерна» та «Совська балка».

Вперши три київські пляжі – «Дитячий», «Золотий» та «Пуща-Водиця» беруть участь у міжнародній програмі «Блакитний прапор». Це – нагорода, яка щорічно вручається пляжам і причалам, вода в яких відповідає високим стандартам якості та придатна для безпечного купання. «Блакитним прапором» відмічені найкращі пляжі на Кіпрі, в Греції, Хорватії і багатьох інших країнах. Зокрема, у Хорватії 125 пляжів мають відмітку «Блакитного прапору» і 21 стоянка для яхт, що є одним з найвищих показників у світі. Загалом у програмі беруть участь близько 36 країн.

За безпекою на воді у Києві спостерігатимуть рятувальники на 21 посту. Усі рятувальники столичних зон відпочинку проходять ретельний відбір, тестування у басейні та співбесіду з моделюванням кризових ситуацій, а також мають професійну підготовку – 52 години навчання з інструкторами. До початку літнього сезону проводяться роботи з водолазного обстеження та очистки підводної частини акваторії пляжів, встановлюються огороджувальні буйки та оформлюються паспорти підводної частини, повідомляє прес-служба КМДА.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button