Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Громадяни України будуть вільно подорожувати Європою, якщо зможуть обгрунтувати мету своєї поїздки.

Фото: openeurope.in.ua

Відвідати частину Старого Світу, про яку так давно мріяли українці віднині можливо без віз, але за певних умов. Основними правилами для перетину кордону з країнами ЄС: наявність біометричного закордонного паспорта, медичного страхування, перебування на території ЄС не більше 90 днів протягом 180-денного періоду, а також бути здатним обгрунтувати мету своєї подорожі та не влаштовуватися на роботу, навіть короткочасну.

Серед 30 членів ЄС, які відкриють свої двері нашим громадянам не лише країни-сусідки, а й віддалені: Португалія, Іспанія, Норвегія, Швеція та Ісландія.

Візи залишаться для наших співвітчизників, які перебувають на довгостроковому навчанні, або проживанні у країнах Шенгенського договору. Також для тих, хто працевлаштовується і має паспорт старого зразка.

За даними  openeurope.in.ua, на початок травня біометричні закордонні паспорти вже отримали 3,3 млн осіб.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button