Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Києві відкрили першу чергу оновленого парку «Кіото» за участі мера японського міста-побратима Дайсаку Кадокава.

facebook.com/pages/Парк-Кіото

Після підписання договору про братерство у 1971 році на знак дружніх відносин між Києвом та культурною столицею Японії – Кіото на наступний рік в українській столиці з’явився парк «Кіото».

Проект оновлення зеленої зони був розроблений за участі одного з провідних дизайнерів традиційних японських парків – Широ Накане. Концепція включає сухе озеро, кам’яні містки, декоративне підсвічування, рідкісні декоративні рослини, адаптовані до клімату Києва.

Мери Києва та Кіото заклали символічну капсулу часу біля саду каміння, а також висадили сакури. Під час реконструкції першої черги парку Кіото були прибрані МАФи і демонтовані незаконні фундаменти, проведений благоустрій території, облаштовані нові доріжки, в тому числі велосипедні.

Також була облаштована система поливу на території японського саду та саду каміння, закладені комунікації під полив алеї сакур, встановлені нові лави та сміттєві урни. У парку засіяли натуральний газон та поклали рулонний газон у зоні японського саду.

Щоправда відвідувачі парку у день відкриття витоптали Сад каміння, повідомила Anya Tsukanova на своїй сторінці у facebook – зазвичай на цей вид декоративного мистецтва прийнято медитувати. Дзен-буддисти віднаходять гармонію у розташуванні каміння в саду, яке символізує острови у океані. Кияни ж знайшли новий спосіб використання цього простору.

фото: facebook.com/anya.tsukanova

«Хмарочос» вже писав, що японський архітектор розробив проект реконструкції парку «Кіото» у Києві. Раніше зона відпочинку перебувала під загрозою знищення, тому що частина території була передана ТОВ «ЖенСан» в дострокову оренду на 25 років, де хотіли побудувати багатофункціональний торгівельний центр з паркінгом.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button