Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23480 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Перші результати громадського моніторингу роботи проекту «Чесна парковка» виявились незадовільними.

Фото: Вечерний Киев

За підтримки МЗС Нідерландів в Києві стартував проект «Чесна Парковка». За роботою паркувальників спостерігали наглядачі від громадськості на трьох майданчиках в центрі Києва: площа Івана Франка, вулиця Басейна, 23/52 – 11, вулиця Льва Толстого (від вул. Володимирської до вул. Антоновича). Статистика засвідчила, що в цей період всі три майданчики були майже повністю заповнені автомобілями.

Читайте також: Чому центр Києва перетворився на звалище автомобілів і що з цим робити?

Завантаженість складала від 95% до 100% та місто все одно отримало лише 3 180 грн (дані врахували тільки за сплату через касовий апарат та паркомат). Проте при 100% оплаті могло б бути 24 960 грн (із розрахунку зайнятості паркувального місця вісім годин на день). Цікаво, що у 40 – 50% випадків водії не сплачували за паркування (загальна сума недоотриманих коштів через несплату водіїв за припарковані авто склала 2071 грн).

Своє рішення не сплачувати за паркування водії аргументували по різному: від небажання чи наявності службового посвідчення, до проживання у прилеглому будинку. Роботу саботували й паркувальники. Жоден з обраних нових паркувальників у перший день проекту не вийшов на роботу, хоча згідно з планом мав отримувати зарплатню 10 000 грн на місяць.

Читайте також: Чому пішохідні вулиці та велодоріжки не спричинять автомобільний хаос у Києві?

Працівники паркувальних майданчиків зауважили порушення під час розміщення автівок: машини розміщували ялинкою, а не вздовж проїзної частини. Наглядачі від громадськості відмітили, що паркувальники запізнюються на роботу, не виконують прямих обов’язків та просто відмовляються працювати.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button