Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Художниця Маріам Найєм опублікувала в своєму Facebook декілька малюнків з котами, на яких доводяться до абсурду звичні у соцмережах аргументи проти надання прав представникам ЛГБТ-спільнот.

Виявилось, що авторство ідеї належить Даші Фельдман, керівниці хору Dorothy’s friends, та Денису Кратт. Картинки з котиками були придумані і намальовані на одному із заходів, присвяченому креативним протестам.

«Існують об’єкти, які є приємними і зворушливими для більшості людей. І Денис запропонував об’єднати два з них – котів і яскраві кольори сонячного спектра – і створити з них арт-об’єкт», – розповідає активістка. Намалювавши їх, Дар’я додала написи, і вийшли котики з яскравим забарвленням, яких дивують і ображають висловлювання оточуючих про їх життя.

Перенесення стереотипних фраз з людини на котиків показує абсурдність самих меседжів, каже Дар’я: «Говорити лесбійці про те, що у неї просто “мужика нормального не було” або звинувачувати людину в “випинанні” своєї ідентичності так само безглуздо, як і дорікати кота в тому, що він кіт і відкрито це демонструє. Яскраві картинки привертають увагу людей, а абсурдність висловлювань стає очевидна і змушує задуматися».

Нагадаємо, в Києві відбудеться Київпрайд-2017.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button