Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вони будуть дорожчими за поліетиленові всього на 10%.

Фото: Reactor Inform

В Астані запустили виробництво біорозкладних пакетів. Кульок може витримати до 13 кілограмів ваги і дорожче за звичайний поліетиленовий всього на 10%. До складу сировини входить целюлоза, крохмаль і молочна кислота.

Виробник планує випускати до 5 мільйонів пакетів на місяць – 1/6 вжитку всіх пакетів в Астані, повідомляє родовід. За підрахунками казахського бізнесмена, у Астані купують 30 мільйонів кульків на місяць, в той час як алматинці витрачають не менше 50 мільйонів.

При певній температурі ці пакети розкладаються на Co2 і гумус через 100 днів. Проте в Казахстані доки немає спеціалізованих сміттєпереробних підприємств, де були б створені ідеальні умови для переробки еко-пакетів. Тому за фактом такий пакет в умовах сміттєвого полігону повністю розкладеться за 1 рік. Зараз підприємці проходять сертифікацію, розробляють дизайн логотипу, а також ведуть переговори з потенційними покупцями.

Найбільшу цікавість висловили відповідальні представники малого бізнесу – хімчистки, інтернет-магазини, виробники послуг. Йдеться про невеликі партії у 500-10000 штук. Також йдуть перемовини з мережею супермаркетів, продаж пакетів через які буде вигідний, якщо знайдеться рекламодавець, чий логотип надрукують на пакетах.

Довідка: Близько 4% щорічних об’ємів нафти, що добувається в світі, витрачається на виробництво пакетів. Ще одним варіантом скорочення шкоди, окрім виробництва біорозкладних пакетів, є популяризація багаторазових тканинних сумок і паперових пакетів.

«Хмарочос» писав, що в Києві розпочали прийом поліетиленових пакетів, також за один місяць жителі столиці здали на переробку 30 тонн поліетиленових пакетів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button