Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ірландський лоу-кост авіаперевізник Ryanair оприлюднив заяву у себе на офіційному сайті про те, що не літатиме з України.

Таке рішення було прийнято через бажання захистити керівництвом аеропорту «Бориспіль» дорогі авіалінії (включаючи українську компанію МАУ). Таким чином, за підрахунками Ryanair, буде втрачено 500 тисяч пасажирів на рік та 400 нових робочих місць.

Компанія відміняє чотири напрямки з Києва та сім зі Львова, а всім, хто вже встиг придбати квитки на ці рейси, буде відшкодовоно їх вартість у повному розмірі. Натомість компанія збирається вкладати свої ресурси у такі польоти в такі країни, як Польша, Німеччина та Ізраїль.

Крім того, компанія співчуває Львівському аеропорту, який став жертвою порушення домовленостей керівництвом аеропорту «Бориспіль». Зараз директором найбільшого (і державного) аеропорту в Україні є Павло Рябікін, народний депутат кількох скликань, в минулому юрист, посол та заступник голови КМДА Кличка. Під час керівництва столицею, він запам’ятався тим, що намагався сам собі виділити земельну ділянку в Києві, про що неоднократно заявляли депутати Київради. Цей факт пізніше було зафіксовано прокуратурою. Крім того, Рябікін очолював наглядову раду українського авіаперевізника МАУ у 2005-2006 роках.

Ryanair, в свою чергу, починав літати з України, підписавши угоду з Міністерством інфраструктури. Прихід лоу-костів на український ринок є також одним з пунктів президентського Указу. І якщо на рівні міністерства і у львівському аеропорті умови були виконані, до державне підприємство, аеропорт «Бориспіль», затягувало переговори з перевізником, а Рябікін публічно повідомляв про деталі угоди з Ryanair.

«Просто дивує, наскільки ж небажаним є прихід Ryanair до України, що ані Указ президента – не указ, ані інтереси українців, які б завдяки дешевим цінам на квитки могли б відкрити для себе світ – не аргумент. Так можна і сказати: ми не хочемо Ryanair, бо аеропорт не зможе зробити три додаткові виходи на посадку, а також не зможе розширити зону отримання багажу для транзитних пасажирів», – написав міністр інфраструктури Омелян у своєму Фейсбуці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button