Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вищий господарський суд України виключив зобов’язання скасувати рішення Київради щодо обмеження реалізації алкогольних і слабоалкогольних напоїв з 23:00 до 10:00, повідомляє офіційний сайт Київської міської ради.

Фото: Facebook

Постанова Вищого господарського суду продовжить обмеження реалізації алкогольних і слабоалкогольних напоїв з 23:00 до 10:00, яке нещодавно було скасовано рішенням Господарського суду Києва через те, що в Антимонопольному комітеті побачили порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Комітет був незадоволений тим, що продаж алкоголю в закладах роздрібної торгівлі у темний час доби заборонявся, в той час як це не стосувалося ресторанів та розважальних закладів. Зі свого боку, депутат Київради Владислав Михайленко повідомив про неможливість виконати рішення Господарського суду Києва, тому що постанова про заборону продажу алкоголю Київрадою – угода, яка була укладена між міською громадою і підприємцями міста за посередництва міськради.

«Це перемога киян, які не один місяць вимагали від влади обмежити продаж спиртних напоїв. Ми всі вже відчули позитивний соціальний ефект від цього рішення: менше порушень громадського порядку після опівночі, менше п’яних сварок і бійок під цілодобовими магазинами, ходити вулицями вночі стало безпечніше», – наголосив депутат Київради Владислав Михайленко.

Нагадаємо, заборону Київради на продаж алкогольних і слабоалкогольних напоїв на території Києва з 23:00 до 10:00 було активовано у вересні 2016 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button