Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Стадіон, який розташований на вулиці Шолуденка, 26-28 можуть повернути у власність міста через невиконання умов реконструкції спортивного комплексу ТОВ «Голден Хаус», повідомляє прес-служба Київміськради.

Нагадаємо, рішенням Київради від 26 лютого 2010 року земельна ділянка площею 4,83 га була передана ТОВ «Голден Хаус» для комплексної реконструкції стадіону «Старт». На території спорткомплексу готували будівництво багатофункціонального житлово-офісного комплексу з приміщеннями  торговельно-розважального призначення та паркінгом. Влітку того ж року ТОВ «Голден Хаус» приватизувало територію стадіону.

Товариство з обмеженою відповідальністю пов’язують з сином екс-прем’єра Миколи Азарова Олексієм. За сім років, починаючи з 2010 і до 2017 на території стадіону «Старт» ніякі роботи не велися. У 2016 році Господарський суд Києва розірвав договір у зв’язку з не внесенням у передбачений строк інвестицій. Депутати вже погодили проект рішення про передачу улюбленого багатьма киянами місця відпочинку до власності міста.

Довідка: Стадіон «Старт» був побудований наприкінці 1930-х років як спортивна арена оборонного заводу № 304 (також — завод імені Петровського), він отримав назву «Зеніт». Після війни стадіон називався «Авангард», а в 1981 році його перейменували в «Старт» — на честь футбольної команди, яка 9 серпня 1942 року зіграла тут матч проти німецької команди «Flakelf», який пізніше став відомим як «матч смерті».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button