Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

За допомогою сервісу гості столиці можуть безкоштовно відвідати найпопулярніші місця Києва.

Кожен «KyivPass» має QR-код, який зчитується при активізації обраної послуги. Всього смарт-картка буває трьох видів, вони відрізняються кольором: синя картка розрахована на 24 години, зелена – на 48 годин і помаранчева смарт-картка – на 72.

Звичайна туристична картка «KyivPass» коштує 15 євро. Ціна включає дві оглядові екскурсії, 20 візитів до музеїв Києва, разовий похід до київського зоопарку. Можна також вісім разів відвідати мистецькі галереї, список яких міститься у путівнику, що додається до картки.

До переліку сервісів «KyivPass» ще входить два візити до нічних клубів столиці, три поїздки у метрополітені та система знижок, що надається ресторанами, магазинами, туристичними операторами, які входять до списку смарт-картки.

За словами начальника управління туризму КМДА Антона Тараненко, прикладом для столичної туристичної картки став аналогічний сервіс норвезького міста Осло. Потреба в туристичній картці виникла в останні два роки у зв’язку зі збільшенням кількості туристів, які приїздять до нашого міста. Туристичний потік у порівнянні з 2015 роком зріс на 25,8%, за перші півроку Київ вже відвідало 1 200 000 туристів, у 2015 це число дорівнювало 927 000.

Серед іноземців українська столиця понад усе приваблює європейців – 45% та мешканців Азії – 43%. Основна мета поїздки гостей з закордону в Київ – туризм, вже потім відвідування друзів, участь у різноманітних заходах та шоппінг. Середній чек, залишений іноземцем у нас за вікенд становить 150 євро. А, наприклад, українці, які приїздять до Києва на такий самий період часу, витрачають 40 євро.

У КМДА вірять, що «KyivPass» збільшить число іноземних туристів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button