Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Асоціація велосипедистів Києва очікує, що депутати Київської міської ради ухвалять велоконцепцію.

Фото: Проект Концепція розвитку велосипедної інфраструктури в м. Києві

Концепція передбачає створення 240 кілометрів веломаршрутів у найближчі роки та понад 1000 кілометрів транспортних, рекреаційних та приміських шляхів для користувачів велотранспорту. До процесу підготовки велоконцепції були залучені мешканці Києва і велосипедисти.

«Концепція розвитку велоінфраструктури в місті Києві» – це галузева концепція загальноміського значення. Її розробили на виконання Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року. Концепція містить всю необхідну  інформацію для створення велосипедної інфраструктури в Києві. Крім того, вона надає рекомендації, як можна покращити нормативно-правове поле та організувати систему управління велосипедною інфраструктурою в Києві.

Концепція має бути затверджена рішенням Київської міськради. Рішення Концепції будуть враховані при розробці матеріалів Генерального плану розвитку міста Києва, комплексної схеми транспорту, детальних планів територій та іншої планувальної документації.

Головними завданнями концепції стануть: зниження транспортного навантаження на автошляхи, створення комфортного та безпечного середовища для розвитку велосипедного руху, зменшення рівня забруднення повітря, популяризація ідеї пересування містом на велосипеді.

Для фінансування розвитку велоінфраструктури, велоконцепція має бути покладена в основу міської цільової програми (МЦП) з розвитку велосипедної інфраструктури міста Києва. Крім того, її мають враховати при включенні до Програми соціально-економічного розвитку Києва на 2018-2025 роки.

У Департаменті містобудування та архітектури Києва наголосили, що рішення велоконцепції мають перетворитися у відповідні процедури, та організаційні заходи зі створення, експлуатації та управління велосипедної інфраструктури у Києві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button