Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кінотеатр «Братислава» переобладнають під «Інноваційний Центр розвитку підприємництва», повідомила прес-служба КМДА.

Фото: Моя Оболонь

Проект «Інноваційний Центр розвитку підприємництва» розробила громадська організація «Київський IT-кластер» (KITC) спільно з Київською міською державною адміністрацією.

В новому просторі облаштують робочі місця, лабораторії та навчальні програми. Міська адміністрація виступає правовим гарантом і контролюватиме виконання всіх прописаних договором умов.

«Київський IT-кластер» вже має попередні угоди з IT-компаніями про підтримку запуску першої черги, яка обійдеться приблизно у 100 000 тисяч доларів. Окрім приватних інвестицій, KITC розраховує на локальні грантові програми, гранти COSME Європейської комісії на розвиток кластерів та інфраструктури.

Довідка: Кінотеатр «Братислава» розташований біля Оболонської набережної та побудований близько 40 років тому. Зараз будівля кінотеатру знаходиться у важкому стані. Бюджет проекту попередньо оцінюють у 700 тисяч доларів. Після ревіталізації кінотеатр функціонуватиме, а власне будівля залишиться у комунальній власності міста. Відкритий у ньому Центр планують використовувати для популяризації підприємницької культури із залученням молоді для розвитку власних проектів місцевого та міжнародного рівнів. Також тут планують проведення освітніх заходів і створення соціальних умов для розвитку молодих підприємців і виведення українських проектів на міжнародний рівень через залучення компетенцій і бізнес-акселераторів Європи та Ізраїлю.

Загальна площа приміщень «Братислави» становить 3 044 кв. м, із яких під кінотеатр виділять 620 кв. м. Кінотеатр віддадуть у розпорядження КП «Київкінофільм», яке організовуватиме покази фільмів, буде проводити тематичні заходи і направляти в Центр підприємництва проекти в галузі кіномистецтва.

Відповідну угоду із підприємством уже підписано. На площі, що залишилася, планується створити соціальний коворкінг, де 10% місць безкоштовно віддадуть талановитій молоді Києва – під місця для роботи стартапів, креативний простір для випускників центру, конференц-зали та навчальні аудиторії, IoT-лабораторію та FabLab, стартап-алею і демозону проектів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button