Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23426 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Про це повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

Фото: Facebook

Нагадаємо, третього вересня в магазині меблів «Емпоріум» на Грушевського розбили та обмалювали вітрини за знищені графіті. Представники націоналістичної організації C14 обписали фасад будівлі та підпалили шини біля входу у магазин.

Генпрокурор пояснив відкриття кримінального провадження:

«Як відомо, наказом Міністерства культури України N869 від 15.10.2014 року місце бойових дій та масової загибелі громадян в районі вул Грушевського у місті Києві під час акцій протесту у лютому 2014 року віднесено до об’єктів культурної спадщини, пошкодження чи знищення яких тягне за собою кримінальну відповідальність за ст. 298 КК України (Нищення, руйнування чи псування пам’яток історії або культури). Крім того, бізнес вандалів з «Емпоріума» найближчим часом ретельно перевірять усі державні контролюючі органи».

На малюнках на стінах магазину були зображені Тарас Шевченко, Леся Українка та Іван Франко в образах активістів Майдану. Також стало відомо, що магазин у центрі Києва, з фасаду якого зникли графіті часів Євромайдану, з’їжджає.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button