Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Виставка плакатів художників про медіа «Довіряй, але перевіряй» відкриється на бульварі Вацлава Гавела 11 вересня. На ній ілюстратори презентують свої роботи на тему стосунків ЗМІ, влади й споживачів в Україні.

На стендах уздовж бульвару розмістяться 60 робіт українських художників із клубу ілюстраторів Pictoric. У малюнках художники розкривають теми цензури, пропаганди, свободи слова, фейкових новин, інформаційної війни, критичного аналізу медіа-повідомлень, зв’язку влади і медіа, соціальних мереж і суспільного телебачення.

«В Україні недостатньо розвинуте критичне ставлення до повідомлень ЗМІ, особливо в регіонах. Наприклад, на півдні і сході України лише 15 % людей помічають приховану рекламу, пропаганду або упереджені матеріали на загальноукраїнських телеканалах, а 12 % — у всеукраїнських онлайн-виданнях. Ми хочемо акцентувати увагу на основних принципах медіа-грамотності і презентувати це зрозуміло для масової аудиторії, тому вибираємо візуальну плакатну мову, здатну ефективно донести суть, і підсилюємо її журналістськими фаховими висловлюваннями», — говорить співзасновник клубу ілюстраторів Pictoric художник Олег Грищенко.

На відкритті виставки виступить надзвичайний і повноважний посол Чеської Республіки в Україні пан Радек Матула та директорка Чеського центру в Києві Луціє Ржегоржікова. Після презентації у Києві виставка відбудеться в п’яти інших українських містах.

На анонсують вихід книжки з роботами художників і статтями журналістів на тему медіа-грамотності. Виставка діятиме до 24 вересня з 18:30 до 21:00.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button