Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Акція відбудеться 15 вересня о 17:00 за адресою Андріївський узвіз 34-В.

Митці протестують через те, що структурні підрозділи КМДА не продовжують орендні договори, позбавляють художників законних прав на відшкодування орендних витрат, а також заважають творчій роботі.

За словами мисткині Тамари Шевчук, з лютого 2017 року затягується підписання договорів оренди з членами Національної Спілки художників України.

«Внаслідок свідомих маніпуляцій органів управління місцевої влади та підвідомчих організацій, саме митці стали винуватцями заборгованості.13 вересня 2017 року отримали припис про примусове звільнення приміщення 19 вересня об 11:00 із залученням працівників Подільського управління поліції для забезпечення охорони громадського порядку та фізичного захисту державних виконавців та залучених осіб при проведенні виконавчих дій», – написала активістка у Facebook.

Будинок, у якому працюють художники, збудували у 40-х роках XIX століття. У різні часи у ньому жили Пантелеймон Куліш, Тарас Шевченко, Микола Костомаров, а трохи пізніше ще й Леся Українка. В ньому також збирались засновники Кирило-Мефодіївського братства.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button