Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

ЄС та ЄБРР (Європейський банк реконструкції і розвитку)  підтримують енергоощадні й екологічні проекти в Україні.

Шість підприємств з Києва, Дніпра та Львова отримають ваучери загальною сумою на 160 000 євро для втілення проектів, пов’язаних з впровадженням нових будівельних матеріалів й застосуванням сучасних білінгових систем. Ваучери отримають дослідники та підприємства, які пропонують енергоощадні технології та схеми зменшення викидів парникових газів.

Першими компаніями стали: «ВТС Комплект» (Дніпро), Ecoisme (Київ), «Інженерні інновації» (Львів), Elektrokars (Київ), «Інститут екології та енергозбереження» (Київ), «УкрЦентр-Груп» (Київ).

Залучені кошти підуть на рекуператор із картону, облаштування моніторингу ефективності споживання електроенергії, технологію виробництва модульних залізобетонних конструкцій, білінгові системи для зарядних станцій електромобілів, програмне забезпечення роботи котлів на біомасі та ізоляційний матеріал на основі технічних конопель.

Україна стала першою країною, якій ЄБРР допоможе реалізувати подібний проект за допомогою українського ГО «Грінкубатор».

Очікується, що програма з загальним бюджетом один мільйон євро підтримає близько 50 інноваційних проектів в Україні до кінця 2018 року. Вартість окремих проектів може становити від 20 000 до 50 000 євро.

ЄБРР – найбільший міжнародний фінансовий інвестор в Україні. На сьогодні банк узяв на себе зобов’язання з надання сукупної суми майже в 11,6 млрд євро для 383 проектів, які здійснювалися з 1993 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button