Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Архітектори, які жодного разу не виїжджали за межі Північної Кореї, розробили футуристичний дизайн будівель майбутнього. Про це пише Gizmodo.

Koryo Group

Команда «Koryo Tours» займається туристичними подорожами в незвичайні місця земної кулі та працює над культурним обміном між Північною Кореєю й іншими країнами. Засновник компанії Нік Боннер запропонував корейським архітекторам розробити дизайн, уявляючи, як майбутня Північна Корея зможе задовольнити величезний наплив туристів. Серія зображень є частиною корейського павільйону в рамках Венеційської бієнале.

Koryo Group

Як стверджує сам Боннер, до ідеї створити такий проект його підштовхнуло минуле ландшафтного дизайнера. «Я навчався на ландшафтного архітектора і вперше побував у Пхеньяні в 1993 році. У тому ж році я створив туристичну компанію Koryo Tours, яка спеціалізується на подорожах до Північної Кореї і з того часу відвідую країну щомісяця», – розповідає Нік Боннер. Після цього усвідомлення, засновник «Koryo Tours» загорівся бажанням створити проект, в якому корейські архітектори відтворять будинки майбутнього.

Koryo Group

Якщо придивитись до конструкцій, вони використовують дерев’яні та традиційні способи будівництва (використовуючи природне охолодження, структурну міцність шляхом ламінування деревини та інше). Іншими словами, вони уявляють скріплені частини скла, які вбирають сонячну енергію, щоб знизити температуру будівлі, і де це можливо, зберігати енергію – вони можуть не мати цієї технології, але вони знають, що вона існує або буде існувати в майбутньому.

Як вже зазначалось, будівлі були призначені для майбутніх туристів, тому Боннер додає: «Елементи, які я вважаю найцікавішими в проекті, це ті місця де дизайн рефлексує з політичним устроєм».

Хмарочос вже розповідав, як виглядає столиця Північної Кореї під прицілом соціальної мережі Instagram.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button