Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

За даними експерименту ТСН за 45 хвилин київські водії та пішоходи порушили правила дорожнього руху на суму більше ніж 20 тисяч гривень.

Команда ТСН вирішила перевірити кількість порушень ПДР на вулицях Києва після Харківського ДТП. Кореспонденти перевіряли 3 різні відрізки дороги по 15 хвилин. Перший експеремент на перевищення швидкості зафіксував 19 порушників. Завдяки радару, журналісти визначали швидкість автівок та порахували суми штрафів за чинним законодавством. Лише за перші 15 хвилин скарбниця держави могла б поповнитись на 5100 грн.

На ділянці де перевіряли проїзд на червоне світло водіям довелось би заплатити 7497 гривень. Враховуючи легковики, що перетинали подвійну смугу та двох бабусь, які перебігали дорогу на червоне світло.

Під час третього експерименту, перевірили рух автомобілів смугою для громадського транспорту. Журналісти навмисне спостерігали за автівками не в годину пік, і за 15-хвилинний відрізок часу нарахували 16 порушників. Сума їхнього теоретичного штрафу склала 8100 грн.

Як пише Високий замок, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі каналу «112 Україна» сказав, що запропонує ввести фото- і відеофіксацію порушень правил дорожнього руху вже на наступному засіданні Кабінету міністрів. «Невідворотність покарання повинна бути забезпечена законами, чітко прописаними, і судовим рішенням. Я думаю, що в середу на Кабінеті міністрів ми внесемо деякі ініціативи щодо законодавчих правок для ВР із тим, щоб ми могли на тлі такої стурбованості суспільства і на тлі того, що з минулого року по нинішній на 13% зросли події на дорогах, зокрема, і з летальними наслідками, я думаю, що ми повинні відреагувати» ,- заявив міністр. Раніше Аваков не вважав актуальним встановлення дорожніх камер відеофіксації

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button