Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23399 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

25 жовтня Департамент комунальної власності оголосив про продаж технічної споруди на території Солом’янського ландшафтного парку, проте в державному кадастрі площа ділянки за цією адресою складає 1,6459 га.

Як пише Голова постійної комісії з питань власності Леонід Антоненко, на своїй сторінці в Facebook в оголошенні йдеться лише про продаж технічної споруди (громадська вбиральня) площею 94 кв. м. «Раніше ця вбиральня мала просту адресу: Ландшафтний парк. Для реалізації транзакції – продажу частини парку – було ухвалено окреме рішення про зміну адреси. Нова адреса – Механізаторів, 7а»,– говорить Антоненко.

Проте, як зазначає депутат, насправді продається частина Солом’янського ландшафтного парку. «Продається частина Солом’янського ландшафтного парку. Стартова ціна – 930 тис. грн. Площа парку, що продається, – 1,6459 га на розі вулиць Механізаторів і Солом’янської, поблизу житлових комплексів Ізумрудний і Пори року. Торги відбудуться 17 листопада»,– заявляє депутат. В кадастровій карті об’єкту зазначається що її площа 1,6459 га, хоча продається лише технічна споруда.

Леонід Антоненко/ Facebook

Громадська вбиральня стоїть на ділянці, орендованій компанією Інтерлекс. Власниками якої є Юрій Бродський, колишній Голова Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, і Миримська Вікторія, дружина колишнього депутата від АР Крим Льва Миримського. Засновники є фігурантами декількох гучних землевідведень в Києві. Про це пише Василина Воловчик на сторінці в Medium.

Як повідомлось у березні, Солом’янський ландшафтний парк збираються реконструювати. На території хотіли облаштувати літній кінотеатр, каток, реконструювати сходи. На проектування Солом’янського ландшафтного парку було виділено 3 мільйони 882 тисячі гривень бюджетних коштів. Замовником було комунальне підприємство «Київський центр розвитку міського середовища».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button