Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Близько другої ночі 28 жовтня у нічний клуб Jugendhub, де проходила вечірка «Головная боль», увірвалися правоохоронці та застосували фізичну силу до відвіувачів.

Люди у масках, у формі з надписами «поліція» та «криміналіст» напали на гостей нічного клубу, повідомляє Центр інформації про права людини. Деякі з нападників не мали ніяких розпізнавальних знаків – були одягнуті в камуфляж й каски, в руках тримали автомати й кийки. Без пояснень, та пред’явлень документів правоохоронці почали проводити обшук гостей Jugendhub, що на думку юристів з Юридичної компанії «Міллер» є порушенням.

Про те що трапилось, розповіли організатори заходу: «Вони почали вивертати всім кишені, бити відвідувачів, потім перевіряти чоловіків на предмет ухилення від військової служби і кудись вивозити. Били людей абсолютно без приводу – всі були налякані і зовсім не чинили опору. До відвідувачів застосовувалась надмірна фізична сила, про це свідчать плями крові на підлозі. Вкрадено особисті речі, бар, техніку, навіть одяг – все з клубу виносили мішками! Нам погрожували, якщо будемо багато з’ясовувати, то поїдемо до відділку або залишимося без машин», пише Cultprostir.

Одна з відвідувачок, Поліна Кожар, стверджує, що відвідувачі не опирались діям людей в камуфляжі, натомість нападники змушували гостей лягати на підлогу та агресивно поводились по відношенню до гостей. «Коли я впала на холодний мокрий бетон, двоє “ввічливих” молодих людей в балаклавах “вельми тактовно” попросили: “Так, ти, п***р, руки за спину, щоб ми бачили, бистра***!”. Тільки завдяки фразі “Вибачте, будь ласка, але я дівчина” я виграла хвилину, щоб самостійно встати і хоч трохи усвідомити, що відбувається. Потім інші попросили в такій же манері відвернутися до скла обличчям і підняти руки над головою»,- розповідає Поліна Кажан. Під час обшуку, як повідомляють власники закладу, вилучили гроші, алкогольні напої з бару та техніку клубу.

Обшук у нічному клубі Jugendhub організував слідчий відділ Шевченківського УП ГУНП у м. Києві. Як зазначають у своєму у повідомленні ГУ Нацполіції Києва: «Люди скаржилися, що відвідувачами клубу є переважно неповнолітні і студенти у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, а також в закладі можуть продавати наркотики,- пояснюють правоохоронці,- Слідчим відділом Шевченківського УП ГУНП у м. Києві розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України».

«За результатами обшуку було затримано 17 осібу яких вилучили наркотичні засоби. Затримані після освідування доставлені до Шевченківського УП ГУНП у м. Києві для проведення процесуальних дій. Окрім цього, у 20-річної бармена закладу було виявлено та вилучено розфасовані прозорі пазові пакети з речовиною, схожою на наркотичну. У іншого затриманого 30-річного чоловіка поліція вилучила речовини, ззовні схожі на наркотики, галюциногенні гриби, електронні ваги, 40 тисяч гривень, 8 банківських карток та автомобіль “BMW“»,- повідомляє Нацполіція.

На своїй сторінці у Facebook, засновник юридичної компанії «Міллер» Масі Найем, ділиться хронологією подій. Він розповідає, що частину відвідувачів, після обшуку, з клубу доправляли до поліцейської дільниці Шевченківського району, інших – до військкомату на ДВРЗ. Станом на 19 годину 28 жовтня відпустили лише студентів та малолітніх. Всіх решта затриманих не випускають з військкомату, до них не пропускають адвокатів та родичів. На місце вже приїхали журналісти та представники омбудсмена.

Адвокат «Міллер» Роман Стойчев повідомив Громадському, що причина затримання людей – невідома. «Причина їхнього затримання невідома. Нібито вони ухиляються від призову. Але достеменно не ясно, з цієї причини чи ні. На сьогодні ми намагаємося з’ясувати, кого саме затримали та чому. Робимо це разом із уповноваженою з прав людини Лутковською, юридичними компаніями «Міллер» та «Юскутум». Далі будемо розбиратися в судовому порядку щодо незаконності дій правоохоронних органів»,- розповідає Стойчев.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button