Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Колекція музею Ханенків може бути знищена, оскільки температура в приміщенні не перевищує 9 градусів.

inex.com.ua

На своїй Facebook-сторінці заступник гендиректора з наукової роботи Олена Живкова повідомила про те, що колекція Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків під загрозою через вимкнене опалення. «Сьогодні 8.5 (поки що тепла). За всіма світовими стандартами повинно бути 18 -19 +/- 2  градуси, а вологість 50% +/- 2%», – зазначає Живкова, та додає світлину з психрометром для підтвердження.

Olena Zhivkova/Facebook

Заступник гендиректора також пояснила, чим небезпечні низькі температури для колекції музею: «Нехай не завтра, але ближче до грудня, тепло все ж включать, і тоді старе дерево і старі полотна почнуть швидко зсихатися. Ікони та живопис на дошках цей процес просто порве, а фарба на полотнах, що стиснулися, лопне, підніметься дахами, згорнеться трубочками й обсиплеться».

Олена Живкова додає, що «музей писав листи, телефонував і благав», але «відповіді немає».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button