Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В рамках Kyiv Smart City Forum 2017, своїм досвідом поділився радник зі стратегії та smart city амбасадор Франс-Антон Вермаст.

 

3 листопада Kyiv Smart City Forum 2017 став платформою для панельних дискусій на тему технологій розвитку міста та інтеграцій передових smart рішень у практично всі сфери життя сучасних містян. Про досвід Amsterdam Smart City розповів Франс-Антон Вермаст.

В своїй промові Вермаст виділив декілька уроків, котрим навчились амстердамці впроваджуючи сервіси smart city в інфраструктуру міста:

1. Не всі проекти, що розроблені для міста будуть успішними. «Лише 50% наших проектів виявились успішними. Всі інші були не правильними, абсолютно провальними, – розповідає амбасадор, – Тому ми підбиваємо підсумки роботи кожні 6 місяців. Ми розглядаємо всі наші проекти, та намагаємось зрозуміти, які з них є досконалими, а котрим потрібне допрацювання».

2. «Сьогодні, електрокари не лише спосіб пересування. Вони також є ресурсом електроенергії». За його словами Вермаста, власники електрокарів можуть ділитись своєю електроенергією з іншими. Наприклад, з сусідами, чи продаючи її.

3. «Кожен департамент та міністерство повинно ділитись інформацією та даними». Вся інформація повинна бути відкритою, та доступною кожному з міністерств. Співпраця та взаємодія між кожною ланкою міста стане запорукою успішного проекту.

4. «Потрібно інвестувати в проекти, не потрібно очікувати від них прибутку». Тому що містяни будуть думати, який прибуток буде давати даний проект, а не про те як розвивати його та зробити кращим для міста.

5. «Уряд – це лише посередник». Він не повинен намагатись управляти всіма проектами міста, якщо є сотні досвідчених фахівців та компаній, що можуть запропонувати власні послуги. Потрібні вміння, щоб співпрацювати з компаніями, та організувати співпрацю з людьми в межах проектів.

6. Неправильно обраний час. «Якщо міський голова обраний на 4 роки, то не має сенсу пропонувати йому проект на третьому році його терміну», – говорить Франс-Антон Вермаст. Проект не буде резонувати з владою, тому це заздалегідь його «вбиватиме». Потрібно пропонувати проекти на початку терміну міського голови.

7. Потрібно прислуховуватись до людей. «Наприклад, один з районів міста був обурений кількістю туристів. Стук колес їхніх валіз створював постійний шум уночі, оскільки туристам потрібно було їхати додому», – розповідає амбасадор. Потрібно слухати про потреби мешканців міста, співпрацювати з такими організаціями як Airbnb та Uber.

8. «Створіть “живу карту” (living map прим. ред) для всього міста, а не лише для окремих його частин». Місто повинно мати цифрову карту з усіма даними про нього, щоб обмінюватись інформацією між усіма його частинами.

Amsterdam Smart City (ASC) – це інноваційна платформа для майбутнього міста, що кидає виклик підприємствам, мешканцям, муніципалітету та інститутам знань, щоб випробувати інноваційні ідеї та рішення для міських питань.ASC створює місто, де люди можуть жити та працювати в задоволення. Smart City активно працює в шести напрямках: «інфраструктура і технології», «енергія, вода і витрати», «мобільність», «циклічне місто», «управління та навчання», «мешканці та життя», «Smart City Academy».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button