Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23462 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Українці запустили проект для збору коштів на освітні проекти школярів та студентів.

uaiq.org

На платформі UAIQ.org будуть збирати внески на освітні STEM-проекти школярів та студентів з фізики, математики та інформатики від успішних українців, які проживають закордоном, повідомляє AIN.UA. Засновниками проекту є Віталій Гончарук, Дмитро Мішкін та Віктор Сдобніков.

На даний момент основний фокус UAIQ.org – збір коштів для тих випадків, коли держава не може забезпечити фінансування. Це може бути фінансування поїздок для школярів чи студентів на міжнародну олімпіаду, чи проведення неформального заходу, яких школа чи виш не можуть профінансувати зі своїх фондів.

«Ідея проекту UAIQ.org виникла просто – серед наших знайомих у США та Канаді назбиралась критична кількість людей (успішних емігрантів, випускників технічних факультетів) котрі хотіли б спонсорувати освітні проекти серед школярів та студентів в Україні», – розповідає Віталій Гончарук. За його словами, платформа вирішує дві проблеми – дає гарантію, що гроші виділені на проект, не будуть вкрадені, а також спрощує процес передачі коштів.

Ресурс за серпень-вересень успішно запрацював у тестовому режимі та були зібрані кошти на два проекти – хакатон, присвяченій тематиці комп’ютерного зору та поїздка на олімпіаду для школярів Рішельєвського ліцею. Після цих проектів команда вирішила запустити проект публічно.

Додамо, з 1 листопада на платформі почали збирати кошти на два проекти: XVI Всеукраїнський студентський турнір фізиків та хакатон зі штучного інтелекту серед студентів в Києві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button