Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Дрони літатимуть містом під час громадських заходів.

kiev.klichko.org

Про це повідомили на зустрічі київського міського голови Віталія Кличко та екс-мера Нью-Йорка Рудольфа Джуліані. За інформацією з джерел в КМДА, місто закупило три дрони, що будуть літати під час громадських заходів та слідкувати за порядком. Вся інформація у випадку надзвичайної ситуації буде надходити не лише з камер відеонагляду, які встановлені у місті, але й з дронів. Усі дані надходитимуть та оброблятимуться в міському центрі обробки даних (ЦОД).

Як повідомив директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров, в ЦОД також презентували інформаційну систему безпеки Києва, продемонстрували в прямому ефірі роботу камер відеонагляду, які розпізнають обличчя перехожих та номери автомобілів, а також обговорили головні питання міської кібербезпеки.

kiev.klichko.org

«Я був у вашому місті кілька разів, я можу сказати, що, порівнюючи з минулими візитами, бачу великі зміни на краще. Київ сьогодні – більш сучасне місто, місто світового рівня. Я вражений змінами, які відбулися протягом короткого періоду, — поділився враженнями Рудольф Джуліані. — Система, яку я побачив у дата-центрі — чудова. Ваша система безпеки схожа на ту, що є у Нью-Йорку. Вона створює більше безпеки для мешканців, для дорожнього руху в місті. Але чимало ще треба зробити, щоб покрити Київ відеоспостереженням повністю».

На сайті київського міського голови також повідомляють про те, що Кличко та екс-мер Нью-Йорку обговорили удосконалення і розвиток системи безпеки у Києві, зокрема питання створення муніципальної поліції.

Нагадаємо, в Києві вже встановлено 5000 камер спостереження, деякі з яких мають функцію розпізнавання облич. Камери встановлені в рамках проекту «Безпечне місто».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button