Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Михайлівську та Софіївську площі збираються реконструювати.

golgofakyiv.com

Про це виданню «Вечірній Київ» повідомив автор проекту архітектор Олександр Колесников, який раніше займався реконструкцією цих площ, а також Андріївського узвозу та території Києво-Печерської лаври. За словами Колесникова, на площах готують капітальний ремонт: клінкерну плитку замінять на бруківку з колотого граніту, оновлять електрокомунікації. Також планують замінити опори ліхтарів, вони стануть вищими. Також повідомили про те, що пам’ятник Богдану Хмельницькому очистять від винограду.

«Софійську площу не будемо прикрашати ніякими фонтанами, лавочками, кущиками і іншими ознаками провінційності. Виходячи з її призначення і в цілях безпеки людей, які збираються на масові заходи на реально маленькій площі, такі речі не встановлюють»,- розповідає архітектор.

Додамо, що Володимир Колесников зазначив, що за межами проекту залишиться проблема інженерних комунікацій Національного заповідника «Софія Київська». Вже декілька років спеціалісти говорять пре те, щоб замінити старі ненадійні теплотраси на електричне опалення приміщень в заповіднику. Окрім цього, багато територій Софії Київської досі не заасфальтовані, що може бути шкідливо для фундаменту собору.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button