Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23518 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київрада затвердила план заходів на 2017-2025 роки у сфері поводження з відходами.

Віталій Носач/ Styler.rbc.ua

Як повідомляє прес-служба КМДА, проект рішення №2666 передбачає рекультивацію полігону № 5, технічне переоснащення сміттєспалювального заводу «Енергія», а також створення комплексів з переробки сміття. Відповідне рішення прийняла Київська міська рада.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, що презентував проект рішення, пункти плану 3 і 4 фіксують проведення конкурсу на визначення перевізників твердих побутових відходів і першого в Україні конкурсу на визначення організації, що буде займатись перероблюванням відходів.

«Це єдиний механізм, який сьогодні нам дає законодавство, для будівництва центрів поводження з відходами. Цей конкурс буде проведений за стандартами, критеріями та правилами який сьогодні запроваджує Європейський банк реконструкції та розвитку, міжнародні фінансові корпорації, а також Європейський інвестиційний банк», – зазначив Петро Пантелеєв.

Додамо, що за даними соціологічного опитування, 45% українців готові додатково платити за утилізацію відходів,

Окрім цього, заступник голови повідомив, що Київ бере на себе завдання закриття та забезпечення рекультиваційного утримання полігону № 5.

«Тобто навіть після того, як полігон буде закритий, місто подбає про екологічно безпечне утримання цього складного об’єкта. У пункті 6 та 7 визначені плани міста відносно заводу «Енергія». Зараз проходить державну експертизу техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) для встановлення на заводі сучасної системи хімічного очищування газів. Після отримання експертизи ми зможемо наступного року оголосити конкурс та протягом двох наступних років встановити необхідне обладнання», – повідомив Пантелеєв.

Також у плані заплановано збільшення кількості контейнерів для роздільного збору сміття та збільшення автомобілів для їх вивезення.

Нагадаємо, що на початку 2018 року в Києві встановлять 150 контейнерів для використаних батарейок, лампочок та ртутних термометрів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button