Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23532 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Архітектурне бюро aut- -aut перемогло в конкурсі «Інноваційні школи» від Міністерства освіти Італії.

Архітектурне бюро aut- -aut – проект AS.IN.O

Бюро запропонувало проект AS.IN.O – поєднання дитячого садочку та ботанічного саду, повідомляє archdaily. Ідея Габріеле Капобіано, Едоардо Капуццо Долцета, Джонатан Лазар і Даміано Ранальд базується на схемі типового двоповерхового будинку в півдні провінції Кампідано.

Конкурс пропонував створити дизайн інноваційного навчального закладу для одного з 51 міст. В умовах було зазначено: будівля повинна зважати на навколишнє середовище та його охорону; матеріали для будівлі повинні бути обрані з практичної точки зору; проект повинен забезпечувати потреби у навчанні, доступності та зручності.

Архітектурне бюро aut- -aut – проект AS.IN.O

Архітектурне бюро aut- -aut – проект AS.IN.O

Муніципалітет міста Селарджус запропонував проект поєднання будівлі дитячого садочка і ботанічного саду. Команда aut- -aut, під час розробки ідеї, відмітила занепад міської форми в Селарджіусі, таким чином проект ввібрав у себе вигляд традиційних будівель місцевості.

Архітектурне бюро aut- -aut – проект AS.IN.O

Форма проектів передбачає відокремлення внутрішнього простору дитячого садочку. Будівля відповідає типології подвійного двору – де більшу частину площі займатиме сад. Меншу територію займатиме дитячий садок – відведений простір для малечі в будівлі та відкритий простір на дворі. В проекті застосовується технологія будівництва стін з пресованого ґрунту – землебит. Це зменшує вартість будівництва та має вищі показники теплозбереження будівлі. Опорні конструкції зроблені з дерева та скла.

Архітектурне бюро aut- -aut – проект AS.IN.O

Ботанічний сад наслідує ідею Hortus conclusus (з лат. закритий сад). Територію саду обгортає висока периметральна стіна.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button