Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23525 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На сміттєспалювальному заводі «Енергія» планують впровадити сучасну систему хімічного очищення димових газів до 2020 року.

kyivenergo.com

Нагадаємо, 15 листопада Київрада затвердила план заходів на 2017-2025 роки у сфері поводження з відходами. Проект рішення №2666 передбачає рекультивацію полігону № 5, технічне переоснащення сміттєспалювального заводу «Енергія», а також створення комплексів з перероблювання сміття.

Під час інспекції на сміттєспалювальний завод, мер Києва повідомив про те, що буде впроваджено нову систему очищення із досягненням норм викидів забрюючих речовин. Місто планує модернізувати завод до 2020 року. Віталій Кличко також зазначив, в наслідок заміни системи хімічного очищення за наступні два роки рівень викидів шкідливих речовин заводу «Енергія» відповідатиме європейським нормам.

На даний момент вже розроблено техніко-економічне обґрунтування для встановлення на заводі сучасної системи хімічного очищення газів. Наступного року оголосять конкурс та протягом двох років встановлять необхідне обладнання. Модернізація заводу-близнюка в Будапешті обійшлася в 25 млн євро, однак Київ планує значно здешевити цей процес. Йдеться про напівсуху систему очищення за допомогою сорбентів – вапна та активованого вугілля.

Додамо, що в рамках Програми модернізації заводу «Енергія» вже збудована перетинка між заводом «Енергія» та СТ «Позняки», що дало змогу передавати теплову енергію. В результаті спалювання енергія потрапляє до міської тепломережі. Обсяг цього тепла достатній для опалення та постачання гарячої води в 200 багатоповерхівок прилеглого району. За 2015-2016 роки здійснено модернізацію двох котлоагрегатів, на яких замінили електрофільтри. Аналогічні роботи тривають ще на одному котлоагрегаті. До кінця 2019 року тут здійснять капремонт всіх котлоагрегатів та електрофільтрів. Завдяки капітальному ремонту електрофільтрів викиди пилу  в атмосферу вже зменшилися в 2 рази.

Додамо, це єдиний завод в Україні, який розпочав роботу ще 30 років тому. Потужності підприємства дозволяють спалювати до 30% твердих побутових відходів, що утворюються в Києві.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button