Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київська міська рада затвердила Бюджет-2018 із дохідною частиною 49,1 млрд грн.

Основні надходження до бюджету – сплата за землю, податки від доходів фізичних осіб, єдиний податок, податок на прибуток та акцизи. Поточні видатки складатимуть 38,8 мільярда гривень, капітальні – 10,3 мільярда, повідомляє прес-служба Київради.

«Найбільше коштів наступного року міська влада планує спрямувати на освіту киян. Дану галузь пропонується профінансувати на 13,6 мільярда гривень. 9,1 мільярда гривень плануємо направити на охорону здоров’я та 8,7 мільярда – на соціальний захист містян. Якщо порівнювати бюджет-2018 з кошторисом, який розглядали в минулому році у цей самий період, то бачимо що видатки суттєво виросли. Фінансування освіти збільшено на 28%, медицини – на 19% та соцзахисту – на 18%», – розповів голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Зазначені галузі становлять 65% питомої ваги у структурі бюджету. Решта 35%: 5,8 млрд грн на будівництво, 5 млрд грн на транспортну інфраструктуру, 2,1 млрд грн на житлово-комунальну сферу, майже мільярд на культуру та півмільярда – спорт.

Ще 50 мільйонів гривень заклали на розвиток велоінфраструктури в столиці. Додамо, що «Хмарочос» розповідав про те, на які ініціативи з точки зору розвитку міського середовища варто звернути увагу киянам.

Також, збільшили фінансування Громадського проекту. «Як і обіцяли, збільшуємо фінансування ініціатив киян до 150 мільйонів гривень. Ми бачимо наскільки важливими для міста є реалізація проектів ГБ, адже всі вони спрямовані на покращення життєдіяльності столиці. Бачимо, як ці ініціативи об’єднують громадськість, суспільство. Тому найближчим часом будуть оголошені додаткові проекти, які отримають статус переможців», – додав Андрій Странніков.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button