Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Архітектори представили детальний план реалізації масштабного проекту.

26 грудня у Києво-Могилянській Академії відбулась презентація плану перетворення Контрактової плоші та частини вулиці Сагайдачного. Колектив архітекторів, які працюють над проектом, наголошує, що проекти трансформації просторів майже завжди довготривалі. За останні місяці розпочались підготовчі роботи для реалізації проекту реконструкції площі — розчистка середовища: на Контрактовій прибрали кіоски, відремонтували сквер біля трамвайних колій та висадили у ньому нові дерева, розпочали дорожній експеримент, прибравши величезну парковку та зробивши майбутню територію реалізації проекту пішохідною зоною.

Далі на Поділ чекають транспортні та архітектурні зміни. Автори проекту стверджують, що оновлена транспортна схема Старого Подолу побудована за результатами транспортного моделювання за тими ж принципами, що лежать в основі транспортного планування міст Німеччини. Впровадження нової схеми руху транспорту залежить від реконструкції багатьох ділянок. Технічно впровадження схеми має бути розділено на 5 черг в 2 етапи. Хоча транспортні інженери й продумали механізм транзитного проїзду через Поділ, щоб повністю позбавитись заторів на набережній перед Гаванським мостом, потрібно перебудувати його з’їзди. Це окремий великий міський проект.

Квартальна структура забудови Подолу дозволяє змінити рух на більшості вулиць на односторонній. Завдяки цьому більшість лівих поворотів стануть безконфліктними і збільшать пропускну здатність вуличної мережі. На багатьох перехрестях додаються світлофори. Також змінюється схема руху кількох маршрутів громадського транспорту, а на Подолі облаштовується 1405 легальних місць для паркування приватних автівок замість хаотичної парковки, яка займала значну частину площі.

На площі буде здійснено демонтаж дорожних знаків, які стають непотрібними у зв’язку з пішоходизацією простору, та демонтаж рекламних носіїв – Контрактова входить в «нульову» зону, на якій заборонено розміщувати будь-які рекламоносії (малюнок згори-зліва). Приямки, що примикають до фасадів будівель втратили свою технологічну роль. Їх буде закрито мощенням (згори-справа). Буде також демонтовано усі непотрібні огорожі навколо газонів у скверах та поряд з будівлями (малюнок знизу-справа). На площі та вулиці Сагайдачного висадять 261 нове дерево (малюнок знизу-справа).

Також в рамках проекту між Києво-Могилянською академією та Гостиним двором буде розміщено ігровий фонтан в рівень з мощенням. На площі буде розміщено два автоматичних туалети, подібні до того що поставлено біля верхнього виходу з Фунікулеру. Такі вбиральні мають систему автоматичного очищення та обладнані для людей з інвалідністю. Доступ обслуговуючого транспорту до пішохідної зони буде контролюватися автоматичними болардами. Крім того, На Контрактовій біля зупинок громадського транспорту буде один кіоск на шість секцій для закладів вуличної їжі. Більше про проект реконструкції Контрактової площі дивіться на сайті novakontraktova.com.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button