Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23389 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

27 грудня компанія «Київстар» почала видавати SIM-карти з технологією Mobile ID.

americancityandcounty.com

Mobile ID – це технологія, яка дозволяє здійснювати електронну ідентифікацію особистості, повідомляє Економічна правда. Серед даних, які будуть записані на SIM-карту: електронний цифровий підпис (ЕЦП), ідентифікаційний код, паспортні дані та будь-яка інша особиста інформація про власника телефону. Першими нові SIM-карти отримає невелика група контрактних абонентів оператора. Комерційний запуск сервісу планується 1 червня 2018 року.

В майбутньому Mobile ID буде доступний виключно для контрактних абонентів, і працюватиме на будь-якому телефоні. «Кожен оператор буде самостійно визначати підхід і модель монетизації», зазначає заступник голови Держагентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб. З огляду на це, українські оператори зможуть вибрати один з двох поширених шляхів монетизації: вартість використання Mobile ID буде додана до щомісячної абонплати; плата стягуватиметься під час кожної транзакції з використанням особистих даних (електронний підпис одного документа коштує певну суму).

На даний момент, за допомогою Mobile ID можна отримати такі послуги:

У земельній сфері:

– виписка про земельну ділянку або виписка про нормативну грошову оцінку;

– реєстрація земельної ділянки;

– узгодження проектів землеустрою;

– отримання інформації про власника земельної ділянки тощо

У сфері юстиції:

– відкриття бізнесу (внесення змін, закриття);

– отримання виписок з реєстру прав і бізнес-реєстру і т.п.

Серед інших операторів, до запуску технології готується також компанія Lifecell, яка почне видавати Mobile ID в лютому 2018 року. Vodafone Україна не займається підготовкою до запуску сервісу.

Додамо, що у випадках, коли телефон з Mobile ID буде загублено чи викрадено, зловмисники не зможуть скористатись особистими даними з телефону. Особистий ключ на SIM-картці не можливо скопіювати або видалити. Також, як і у випадку з ЕЦП або банківською картою в Mobile ID працює система з двох пін-кодів. Перший призначений для доступу до SIM-картки, а другий для доступу до особистого ключа.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button