Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 237 днів. За цей час ми опублікували 23175 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Більшість осіб, які захворіли на кір у столиці, не були вакциновані.

moz.gov.ua

Як зазначив на прес-конференції перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, на даний момент від кору не вакциновано близько 20% дітей різного віку, повідомляє телеканал Прямий. «З початку 2018 і по сьогоднішній день маємо 61 випадок захворювання на кір. З них – 49 у дітей. За попередніми даними, оскільки ситуація міняється і моніториться, практично всі діти, які захворіли, не мали щеплень проти кору. Хворіють діти усіх вікових категорій і груп. Серед дошкільнят – 13 випадків, серед шкільного віку – 22 випадки», – наголосив він.

Поворозник також підкреслив, що вакцина в Києві є в достатній кількості.

«Я хочу наголосити, що це бельгійська вакцина. Щеплення буде відбуватися в поліклінічних закладах за місцем проживання. Кабінети щеплень будуть із завтрашнього дня працювати в режимі робочого часу. Зараз ми хочемо вирішити питання роботи його в неробочий час після 18.00, щоб батьки могли прийти після роботи з дітьми в поліклінічний заклад. А також, швидше за все, буде прийнято рішення працювати в суботу, це точно», – повідомив заступник голови.

Зазначимо, ціна бельгійської вакцини «Пріорікс» в середньому в аптеках коштує 300-350 грн.

moz.gov.ua

Також були випадки, коли люди зі щепленням захворіли на кір. Окрім цього, серед дорослих станом на 10 січня захворіло 12 осіб, з них 9 госпіталізовані. В основному, дорослі не мали щеплень.

Додамо, що кір – це гостре інфекційне вірусне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Основні симптоми: висока температура, характерний плямисто-папульозний висип, кашель, нежить. Інкубаційний період хвороби (той період, коли симптоми хвороби ще не з’являються) складає від 7 до 21 дня. При перших ознаках захворювання необхідно викликати лікаря додому та керуватися його рекомендаціями.

У 2017 році в Україні зареєстровано понад 3000 випадків захворювання на кір, повідомляє ресурс Strana.ua. Як зазначають в МОЗ за останні 15 років зафіксовано три епідеміологічних підйоми кору с періодичними циклами в 5-6 років: у 2001, 2006 та 2012 роках.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button