Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23477 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Компанія не вбачає в календарі нічого негативного.

imperiya-agro.com

«Ми вдячні вам за таку високу оцінку нашої професійної роботи в аграрному секторі. Адже за 10 років успішної діяльності, єдина претензія – календар! Та й сама претензія знаходиться в дуже вузьких рамках суб’єктивної думки», – прокоментувала офіційна сторінка «Імперія-Арго» в Facebook.

У свою чергу, на думку кандидатки соціологічних наук й дослідниці за програмою ім. Фулбрайта у Колумбійському університеті (США) Тамари Марценюк, даний календар є відверто сексистським:

«Будь-яка компанія, яка дотримується українського законодавства і поважає цінність рівних прав і можливостей, людської гідності не зробить подібний календар. У сільському господарстві, агросфері працюють чимало жінок, внесок яких подібним зображенням компанія «Імперія-Агро» нівелює. Календар є відверто сексистським, тобто, таким, який дискримінує жінок», – коментує Марценюк.

Вона зазначає, що зображення з оголеною жінкою містить декілька різновидів сексизму, зокрема, еротизацію (коли за допомогою оголеного тіла підсилюється ідея пасивності, залежності жінки) та об’єктивацію (жінка зводиться до речі, яку споживають).

«Жінки, у тому числі українські, є високоосвіченими громадянками, які на рівні з чоловіками працюють і розбудовують суспільство. Дуже прикро, що компанія використовує гендерні стереотипи і зводить роль жінок до окраси і споживання», – додає дослідниця.

Нагадаємо, компанія «Імперія-Арго» створила календар, на фотографіях якого керівники компанії їдять суші з тіла оголеної жінки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button