Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У 2017 році будівельна галузь показала найгірші результати за останні п’ять років.

novostroyki.lun.ua

Як повідомляє інформаційне агентство ЛігаБізнесІнформ, у 2017 році в Києві продано 2350 квартир на первинному ринку і 3210 – на вторинному. Показники 2016 складали 4515 і 4960 договорів про продаж відповідно.

«Ще п’ять років тому квартири в новобудовах продавалися на етапі будівництва, – розповідає керуючий директор компанії ARPA Real Estate Михайло Артюхов. – Три роки тому не проданих після введення в експлуатацію квартир було близько 10%, сьогодні мова йде приблизно про 30%».

Зменшення кількості угод спостерігається в новобудовах, будівництво яких почалося у 2017 році. Натомість у будинках, які з’явились на ринку два-три роки тому, більша частка квартир розпродана. Можливо, це відбувається тому, що купівельна спроможність населення скоротилася у доларах, проте у гривні не змінилась.

За підсумками 9 місяців 2017 року у Києві велися продажі у 268 об’єктах. Це на 25% більше ніж у 2016 році, через що можна стверджувати, що конкуренція на ринку нерухомості посилюється.

Станом на 1 жовня минулого року, в столиці продавалося 66 тисяч квартир. При поточному обсязі угод про купівлю квартир (2350 квартир у 2017 році), продати все запропоноване на ринку житло можна за 28 років.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button