Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Більшість таких шахраїв скоюють злочини, будучи в місцях позбавлення волі.

galas.te.ua

В грудні минулого року набрав чинності вирок групі шахраїв, яка діяла за схемою «Ваш син в поліції». Загалом, злочинцям вдалось викрасти в період з січня 2016 по травень 2017 року приблизно 1,16 млн грн у 41 людини, повідомляє ресурс «Економічна правда». Середній «платіж» складав – 28 400 грн, максимальний – 175 000 грн.

«У листопаді 2017 роки ми затримали організатора масштабної шахрайської схеми «Ваш син в поліції». Ним виявився в’язень однієї з колоній на непідконтрольній Україні території, який відбував там покарання. Більшість таких шахраїв скоюють злочини, будучи в місцях позбавлення волі», – повідомляє голова Кіберполіції повідомляє  Демедюк.

Зазвичай зловмисники телефонують жертві, представляюсь поліцейським і повідомляють, наче її родич затриманий поліцією у зв’язку з наркотиками (участю в бійці, ДТП і т.д). Від жертви вимагають негайно принести чи перевести на карту кошти, часто суми складаюсь десятки тисяч гривень. Як зазначають в Кіберполіції, зазвичай жертви не звертаються в поліцію.

Окрім цього популярними серед шахраїв є схеми:

  • продаж вигаданих товарів через підставні інтернет-магазини;
  • злам поштових акаунтів юридичних осіб: шахраї можуть підставляти в документи свої рахунки;
  • доступ до комп’ютера бухгалтера компанії;
  • фейкові сайти з обміну криптовалюти;
  • крадіжка приватної інформації (селфі, відео) з особистих комп’ютерів з подальшим шантажем.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button