Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Національна кіностудія ім. Довженка заявляє про спробу передачі частини її земельної ділянки компанії «Трансбуд», заснованій російською «Роснефтью».

epravda.com.ua

У 1997 рокі між державною Кіностудією ім.О. Довженка та ТОВ «Бомонд-АЗС» було укладено угоду про співпрацю. Кіностудія надавала в оренду підвал та цистерни, а ТОВ «Бомонд-АЗС», купувала паливо, слідкувала за інфраструктурою та обслуговувала автозаправку. У 2005 році, згідно з судовим рішенням (яке відсутнє в реєстрі) ТОВ «Бомонд -АЗС» стає власником підвалу. Згодом його продають, та в 2008 році власником приміщення стає компанія «Трансбуд».

«Трансбуд» подає документи до Київради на виділення земельної ділянки, яка знаходиться в межах площі, яку Кіностудія ім. О.Довженка отримала ще в 1952 році. ТОВ «Трансбуд» мала намір отримати землю на підставі того, що у них є забудова на даній ділянці.

У 2014 році кіностудія зібрала повний пакет документів земельної ділянки та передала його до Департаменту земельних ресурсів. Справа №К25405 була надана для розгляду щодо оформлення права користування земельною ділянкою. В користуванні державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка» перебуває земельна ділянка за адресою: проспект Перемоги 44, площа – 15,9984 га.

Проте, ТОВ «Трансбуд», проводить розробку технічної документації по оформленню частини земельної ділянки Кіностудії, без погодження з керівництвом ДП «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка».

12 грудня 2017 року на земельній комісії Київської міської ради відбулось голосування. Спочатку депутати дослухались до аргументів кіностудії та не підтримали виділення ділянки ТОВ «Трансбуд». Після того як представники Кіностудії пішли з засідання, депутат Київради Владислав Михайленко підняв питання про переголосування, і врешті-решт рішення було прийнято, повідомляється на сайті кіностудії.

Завдяки сервісу YouControl в кіностудії з’ясували, що ТОВ «Трансбуд» це кіпрська компанія заснована «Роснефтью».

22 січня проект рішення буде розглядатись на комісії паливно-енергетичного комплексу за головуванням Володимира Бондаренко. Тому кіностудія звернулась до Київради з проханням зупинити розгляд рішення та відправити його на допрацювання, з метою не допустити незаконне оформлення земельної ділянки.

Як зазначають в Міністерстві культури України, відповідно до статті 5 Закону України «Про приватизацію», Державне підприємство «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка» не може бути приватизоване, оскільки має статус національного.

Про це ж повідомив мер Києва Віталій Кличко: «Кіностудія є цілісним майновим комплексом, який перебуває у віданні Міністерства культури. І, я переконаний,  ні про яке відчуження частини його землі чи майна окремими приватними структурами не може йтися. Київрада такого рішення не ухвалить».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button