Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міністр закордонних справ запропонував розібрати Арку дружби народів на металобрухт. В соціальних мережах на пропозицію відреагували фотожабами.

Зображення: Aleksandr Papizhenko/Facebook

В своєму Twitter-акаунті міністр закордонних справ Павло Клімкін нагадав, що поки в Україні триває декомунізація, доля Арки дружби народів невирішена.

В свою чергу директор Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович пропонує на місці, де зараз розташовується Арка дружби народів, спорудити національний пантеон. «Ми прекрасно розуміємо, що це (символ дружби з РФ – ред.). Якась швидше насмішка над ситуацією, в якій опинилася Україна зараз», – додав він в ефірі 5 каналу.

В соціальних мережах одразу підхопили тему. Користувач Олександр Папіженко опублікував зображення, де частина монумента відсутня, натякаючи на те, що її необхідно знести. Зображення вже зібрало понад 2300 репостів в Facebook.

Додамо, що Арку дружби народів було зведено у 1982 році. Вона символізувала «історичне возз’єднання України з Росією» й була обрана як ілюстрація рядків Павла Тичини: «Я володію аркодужним перевисанням до народів». Про знесення арки почали говорити у 2015 році. В 2017-му арку вирішили прикрасити кольорами веселки за допомогою клейкого кольорового паперу. Ідею майже втілили у життя, проте стрічку довелось зняти, оскільки в соціальних мережах в кольорах веселки побачили прапор ЛГБТ-спільноти.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button