Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міністерство культури України видало припис про зупинення будівельних робіт на Андріївському узвозі.

kyiv.samopomich.ua

В Міністерстві культури України зазначають, що територія, де ПП «Маркон» мало намір звести 9-поверховий готель, входить до охоронної зони об’єкту всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомляє прес-служба «Об’єднання «Самопоміч». Документ про заборону будівництва оприлюднили 26 січня. Він став результатом численних звернень столичних активістів, щодо незаконності будівництва.

Згідно з документом ПП «Маркон» і компанія «Каддор-групп» (орендар і забудовник ділянки відповідно) повинні негайно зупинити будь-які будівельні роботи на Андріївському узвозі, 14-16. Територія входить до охоронної зони об’єкту всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Внаслідок чого, висота будівель в цій зоні обмежена – не вище ніж 9 метрів. У свою чергу, забудовник планував звести готельний комплекс висотою 30 метрів.

Нагадаємо, починаючи з 2005 року на Андріївському узвозі, 14-16 повинні були збудувати готельний комплекс заввишки чотири-сім поверхів з мансардою. Для цього Київрада передала територію в оренду на 15 років компанії ПП «Макрон». Підготовчі роботи для будівництва готелю розпочали в липні 2012 року. Закінчення робіт було заплановане на другий квартал 2018 року. Проте будівництво відбувалось з низкою порушень.

У серпні 2017 року у Києві почали збирати підписи, аби розірвати договір з компанією-забудовником на Андріївському. За декілька днів після цього поряд з місцем, де зводять готель, обвалився ґрунт. Проте приватне підприємство «Маркон» продовжувало будівництво готельного комплексу, незважаючи на невдоволення киян.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button