Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23451 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Засновники онлайн проекту Istivne створюють інтерактивну карту, на якій будуть вказані місця, де в Україні можна наповнити пляшку води безкоштовно.

istivne.com

Ініціатива «Наповни знову!» закликає українців використовувати багаторазові пляшки для води, аби менше зашкоджувати навколишньому середовищу.

«Ми знаємо, що встановлення та обслуговування питного фонтану – дорого, а бювети функціонують досить непередбачувано та й не в кожному місті можна знайти бювет. Тому ми запрошуємо долучитися до ініціативи «дружні» кафе, магазини, готелі та бізнес-установи, де була б можливість безкоштовно наповнити пляшку для води», – зазначають організатори ініціативи. Багаторазові пляшки можна придбати у магазинах міста.

Локації-учасники отримають наліпки, які зможуть повідомити перехожим, що саме в цьому закладі можна безкоштовно наповнити пляшку водою. Також, всі охочі можуть додати до інтерактивної карти на сайті місця, де в столиці можна набрати воду вже зараз (бювети, питні фонтани).

Зараз розробляється онлайн-платформа та мобільний додаток для ініціативи. Поки на мапу нанесено шість локацій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button