Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На початку сесії Київради 8 лютого, мер Києва Віталій Кличко підбив підсумки роботи за 2017-й рік та розповів про проекти, які втілюватимуть у Києві цього року.

Протягом минулого року було відремонтовано 302 кілометри доріг, оновлено 20 мостів та шляхопроводів і облаштовано 44 світлофорних об’єктів, відзвітував міський голова у Київраді. В цьому році, в мерії планують продовжити будівництво Подільсько-Воскресенського мосту та розпочати реконструкцію Шулявського шляхопроводу. Кличко додав, що у 2018 році в столиці буде відремонтовано 300 км доріг.

Щодо транспорту, мер зазначив що у 2017-му було придбано 100 автобусів, 17 тролейбусів, 45 трамваїв. Окрім цього, модернізували 45 вагонів метрополітену. В планах КМДА у 2018 році – початок будівництва метро на Виноградар. «Протягом трьох років ми плануємо побудувати та ввести в експлуатацію дві нових станції метро на Виноградарі», – зазначив мер Києва.

Також, літом розпочнеться оновлення фунікулера та заміна його старих кабін на сучасні.

Варто зазначити, що в цьому році в столиці облаштують 3 веломаршрути:

  • Солом’янка-Центр – 7,8 км.
  • Виноградар-Центр – 16,7 км.
  • Оболонь-Поділ-Центр – 13,1 км.

А також завершать маршрут Троєщина-Центр (7,9 км).

Додамо, що у 2017 році було облаштовано 120 парків та скверів. У свою чергу в цьому році планують оновити за європейським зразком 10 найбільших парків Києва.

Нагадаємо, КП «Київський метрополітен» оголосив тендер на будівництво діляники Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button