Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23566 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київська місцева прокуратура №4 повідомила про підозру за самовільне зайняття земельної ділянки власникам кафе «Скворечник», які стверджують, що мають документи на його розміщення.

texty.org.ua

Як зазначила прес-служба прокуратури міста Києва: «У ході досудового розслідування встановлено, що столичний підприємець, не маючи жодного правовстановлюючого документа, самовільно зайняв понад 20 соток землі на території пам’ятки ландшафту місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір і долини р. Дніпра» та розмістив на ній розважальний комплекс».

Власникам вже повідомили про підозру за фактом  вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки особливо цінних земель).

Проте, співзасновник кафе «Скворечник» Костянтин Борисов стверджує, що отримав дозвільні документи для облаштування простору від КП «Плесо». Заклад працював виключно у період, який був заздалегідь узгоджений з комунальним підприємством.

«Ми поки взяли тайм-аут, наші адвокати знайомляться з матеріалами справи, після чого ми разом розробимо стратегію. Поки ми не бачимо в своїх діях складу злочину», – прокоментував ситуацію Костянтин Борисов.

Нагадаємо, кафе «Скворечник» («Шпаківня») відкрилося на Трухановому острові у 2017 році. Це безалкогольний простір, який пропагує здоровий спосіб життя та вдумливе ставлення до навколишнього середовища. На території кафе заборонено курити, щотижня в закладі проводять освітні події, семінари та тренування з йоги.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button