Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Тестовий запуск електронного квитка запланований на 14 липня, а повноцінний запуск системи відбудеться цієї осені.

gazeta.lviv.ua

«Ми дійсно планували 1 квітня вже почати тестування, але під час реалізації проекту з’явилися додаткові роботи. З урахуванням того, що ми почали опрацьовувати гнучкі моделі тарифів, де буде електронний гаманець жителя, де він зможе, наприклад, вибрати на місяць безлімітний тариф, кількість поїздок і т.д., у нас зсуваються терміни на липень. Орієнтовно 14 липня ми почнемо тестувати систему. Думаю, цей період складе близько 3 місяців. тобто повноцінно на робочу систему ми вийдемо до осені – в жовтні, листопаді», – розповів ресурсу Data.ua директор Департаменту інформаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

На даний момент ведуться фінальні роботи з встановлення обладнання та впровадження програмного забезпечення.

«У минулому році ми отримали 530 комплектів обладнання. На даний момент вмонтували 350. Думаю, протягом двох тижнів решту вмонтуємо. Також отримали 300 зчитувальних пристроїв для контролерів. Нам залишилося отримати і встановити ще 970 комплектів (бортові комп’ютери і валідатори). Зараз ми займаємося впровадженням програмного забезпечення. Є певні складності, тому що нам необхідно інтегруватися з нашою системою диспетчеризації, з платіжною системою ГІОЦ, з реєстром пільговиків», – говорить Назаров.

Завдяки електронному квитку пасажири матимуть змогу оплачувати поїздки безконтактною карткою, банківською карткою, карткою киянина, QR-кодом в мобільному додатку чи на паперовому квитку. Під час тестування буде працювати стара система – білети можна буде придбати у кондуктора.

Додамо, що міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що завдяки впровадженню електронного квитка в міський громадський транспорт надходження до місцевих бюджетів від транспортної сфери можуть вирости на 20-40%.

Нагадаємо, «Хмарочос» розповідав, як має працювати е-квиток для громадського транспорту в Києві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button