Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Комісія Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики проголосувала за проект рішення щодо збереження артефактів та розміщення музею на Поштовій площі.

styler.rbc.ua

Згідно з проектом рішення, йдеться про припинення інвестиційного договору з інвестором розкопок на Поштовій площі, повідомляє Громадське телебачення.

«Наразі розкопки на Поштовій площі не ведуться, оскільки інвестор заборгував археологам близько 500 тисяч гривень. Територія сьогодні ніяк не охороняється, її постійно підтоплює, крім того, інвестор планує залити бетоном всю територію», — каже директор Центру археології Києва.

Археологи виступають за збереження території, продовження розкопок та створення підземного музею.

«Це рішення про повернення Поштової площі місту, як воно і має бути. Після того, як КМДА проголосує за рішення, місто зможе платити зарплату археологам, адже це може робити лише інвестор, який постійно припиняє фінансування. Підтримка громадськості допомогла не завалити проект», – говорить активістка Анабела Моріна.

Додамо, що тепер рішення мають винести на чергове засідання Київської міської ради.

Нагадаємо, 23 січня у Київській міськраді на засіданні земельної комісії підтримали проект створення підземного музею на Поштовій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button