Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В «Зеленій крамниці» використовують лише паперове пакування.

Зелена крамниця /Facebook

Покупці можуть відміряти бажану кількість товару у власні багаторазові мішечки, баночки, еко-торби, повідомляє видання Varosh. Як розповідає власниця крамниці Тетяна Жовківська, в магазині не робитимуть пластикових карток на знижку: «Будемо робити знижку тим клієнтам, які приходитимуть з власними багаторазовими мішечками та еко-торбами, баночками для олій та меду».

На вагу можна придбати фермерські сири українського виробництва, понад 70 видів спецій, сіль та цукор, горіхи та сухофрукти, мед, свіжу олію першого віджиму, крупи, муку цільнозернову різних видів, корисні солодощі без цукру, свіжий бездріжджовий хліб, овочі та фрукти. Деяка продукція має сертифікати про органічне походження – вирощена без використання хімічних добрив.

Зелена крамниця /Facebook

Зелена крамниця /Facebook

«Я вже багато років сортую сміття, але завжди відчувала, що цього не достатньо. Пластику все одно багато, хоча у мене понад 80% його йде на перероблювання та компост. Та дізнавшись про рух zero waste («нуль відходів») я дізналася, що є люди, які живуть вже по декілька років без пластику і усі відходи, які не можна переробити, в них поміщаються у майонезну банку. Вони купують продукти на вагу в багаторазовому пакуванні. Ця ідея мене і надихнула на створення власної крамниці без пластикового упаковання», – розповідає Тетяна Жовківська.

Як зазначає власниця крамниці, продукція на вагу дешевша за ту, що в упакуванні, адже в її вартість не закладають додаткові витрати на упаковку, фасування та рекламу.

Нагадаємо, в Нідерландах відкрили перший у світі супермаркет з відділом без пластику.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button