Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Київраді зареєстрували проект рішення, яким пропонується встановити в столиці мораторій на обрізку усіх дерев, окрім аварійних. Відповідний документ підготували депутати фракції «Об’єднання «Самопоміч» Сергій Гусовський, Ганна Сандалова та Олеся Пинзеник, повідмоляють у прес-службі київської «Самопомочі».

Протягом останніх двох років працівники комунального підприємства «Київзеленбуд» обрізали в столиці близько 170000 дерев, підрахували у прес-службі. Теоретично така процедура мала б призвести до омолодження дерев. Проте в багатьох випадках обрізка призводить до вирубки дерева в подальшому, адже зазвичай проходить із значними порушеннями, вважають автори проекту рішення. Наприклад, «омолодження» проводять в сезони, коли робити це категорично не можна. Або ж зрізають не тільки сухі, а всі гілки, залишаючи сам лише стовбур.

В результаті дерево гине або одразу, або всихає впродовж року-двох. А ще кронування коштує столиці чималих грошей, витрачання яких проконтролювати неможливо. У зв’язку із цим екологи наголошують: така безвідповідальна обрізка не лише вбиває зелені насадження, а й дозволяє чиновникам набивати власні кишені бюджетними коштами.

Вищезгаданий проект рішення передбачає введення мораторію на обрізку дерев, окрім аварійних, на період, поки не будуть розроблені зміни до нормативно-правових актів про утримання зелених насаджень.

«В 2018 році «омолодити», а насправді вбити, планують майже 35 000 дерев. Аби цього не допустити, ми пропонуємо ввести мораторій на обрізку всіх дерев, окрім аварійних. За час дії мораторію пропонується розробити та прийняти чітки правила благоустрою, які були б направлені на порятунок, а не знищення дерев», – зазначив Сергій Гусовський.

Раніше «Хмарочос» писав, навіщо в Києві роблять масове кронування дерев.

Перед виходом цього проекту рішення на пленарне засідання Київради його розгляне профільна комісія Київради з питань екологічної політики.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button