Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міський голова Віталій Кличко доручив розглянути петицію щодо «вирішення екологічної катастрофи на Совських ставках». Про це повідомила прес-служба Київської міської ради.

15 березня 2018 року петиція «ТРЕБУЮ срочного решения экологической катастрофы на территории “нижнего каскада” Совских прудов!» набрала понад 10 тисяч голосів. Тепер її мають розглянути профільні постійні комісії Київради (зокрема, з питань екологічної політики і з питань містобудування, архітектури та землекористування).

У цьому зверненні, зокрема, є пункт №2: підтримати детальний план території (ДПТ) в межах вулиці Кіровоградської, проспекту Лобановського та Проектної вулиці. До цих меж входить і територія нижнього каскаду Совських ставків. За Генеральним планом розвитку міста Києва до 2020 року вона зарезервована для створення «Парку біля Совських ставків». Натомість проектувальники ДПТ пропонують звести на цьому місці житловий мікрорайон. Найбільшою тут буде житлова зона — більше двадцяти висотних будинків (12, 17 та 23 поверхи). Для нових жителів мікрорайону також обіцяють звести школу і дитячий садок (прибудований до житлового будинку), аптеку, баскетбольний майданчик і навіть власну автомийку. Ставки ж планують «відновити», а довкола них — створити «акваторію для відпочинку населення». Щоправда, судячи зі схеми ДПТ, чинні водойми для цього доведеться засипати.

Автор успішної петиції — київський боксер-професіонал Руслан Гончаров, який 19 лютого 2018 року почав перейматися порятунком Совських ставків від екологічної катастрофи. Саме цього дня, як написав активіст на своїй сторінці у Facebook, мешканці Совків не лише підтримали проект забудови, але й вирішили створити петицію до Київради — аби якомога швидше «зупинити заболочування берегової зони».

За словами Гончарова, петиція змогла зібрати необхідні голоси всього за 23 дні. Втім, не в останню чергу це заслуга популярних київських спільнот, які почали активно підтримувати це звернення. Так, у спільнотах «Типичный Киев», «Наш Киев» та «Типичное Голосеево — Киев» почали регулярно з’являтися публікації, які закликали фоловерів підписати петицію і «зробити Київ кращим і зеленішим».

Сам Руслан Гончаров назвав підтримку цього ДПТ «кроком назустріч сучасному та гармонійному існуванню людини та природи».

Нагадаємо, раніше «Хмарочос» писав, яким забудовники бачать Київ майбутнього.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button