Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Цього літа розпочнеться ремонт Шулявського шляхопроводу. Зараз в мерії розробляють схему руху транспорту на час виконання робіт.

Раніше КМДА прийняла рішення, що місце Шулявського шляхопроводу змінить неповний чотирилисник, розроблений інститутом «Київдормістпроект», хоча петиція за будівництво альтернативної трирівневої розв’язки зібрала 10 000 підписів.

За словами заступника голови КГГА Дмитра Давтяна, щоб реалізувати проект потрібно близько 17 місяців та 811 млн грн, включаючи компенсацію за знесення цеху №5. Частину реконструкції планують завершити наприкінці цього року.

«Ми прибираємо застарілу конструкцію шляхопроводу і замінюємо її на міцну нову. Це реально зробити до кінця цього року. 380 млн грн достатньо, щоб розширити дорогу до шести смуг (вісім, якщо враховувати з’їзди) і поновити рух на цій ділянці», – сказав Давтян для газети «Сьогодні».

Володимир Воробйов, директор інституту «Київдормостпроект», повідомив: «Весь потік транспорту буде направлений на вулицю Антона Цедика, вулицю Нестерова і на проспект Перемоги, де буде встановлений світлофор.

Також Віктор Петрук, автор проекту трирівневої розв’язки, написав свій коментар у групі в Facebook з приводу ситуації з ремонтом шляхопроводу. Він зазначив, що домовився з колишнім першим заступником голови КМДА Генадієм Плісом про розробку та фінансування ТЕО проекту. Зараз, за словами Петрука, матеріали ТЕО трирівневої розв’язки «лежать» в Державній експертизі: відсутній договір на проведення експертизи, який дирекція відмовилась підписати, оскільки між ними не було ніяких домовленостей. Автори розв’язки запевняють, що готові самостійно оплатити ТЕО та проведення експертизи.

Нагадаємо, що минулого літа трирівнева розв’язка Петрука набрала 10 340 підписів.

Також раніше “Хмарочос” писав про переваги розв’язки Петрука.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button