Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

29 березня у КМДА обрали переможця конкурсу благоустрою центральної частини урочища «Муромець» (колишній парк Дружби народів). Проект включає розгалужену схему велосипедних доріжок.

На закритий архітектурний бліц-конкурс було подано десять заявок, до розгляду прийняли лише три. Журі оцінювало за такими критеріями:

–  рекреаційний простір парку «Муромець» та прилеглої території;
– ідея проекту;
– комплексність та зв’язність території;
– якість архітектурно-ландшафтних рішень;
– можливість реалізації.

Згідно з проектом, який переміг на конкурсі, на центральній алеї парку буде облаштована відокремлена двостороння велосипедна доріжка шириною три метри. Велосмуги шириною півтора метра будуть прокладані до вже існуючої доріжки «ж/м Троєщина – Європейська площа». Що надасть велосипедній мережі єдину зв’язність.

фото: facebook.com/kyivbikecity

В глибині парку “Муромець” велодоріжка проходитиме  по колу центрального ансамблю парку і по периметру завершуватиме кільце. Далі, територією острова, дорожіка буде  продовжена вже наявним рекреаційним маршрутом з ґрунтовим покриттям. Загалом  довжина всіх облаштованих велосипедних шляхів складатиме два з половиною кілометри. Також в парку будуть встановлені велосипедні парковки та надалі діятиме велопрокат.

фото: facebook.com/kyivbikecity

Проект почнуть реалізовувати вже цього року.

Раніше «Хмарочос» писав, що парк Дружби народів перейменували в «Муромець».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button