Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Дев’ятого лютого на сайті Київради була запущена петиція з вимогою зберегти Совські ставки від забудови. Наразі вона зібрала 3 400 підписів.

У тексті зазначається, що «відповідно до чинного Генерального плану міста Києва на період до 2020 (додаток №10 Генплану 2020) територію нижнього каскаду Совських ставків визначено як акваторію та віднесено до об’єктів нового зеленого будівництва та буферних парків на період до 2010 року. Натомість 12 липня 2007 року Київською міською радою ухвалено рішення № 1102/1763 «Про передачу ТОВ “ГОСПОДАРНИК” земельних ділянок для облаштування рекреаційної зони». Цим рішенням КМР фактично зняла з себе будь-яку відповідальність за стан нижнього каскаду Совських ставків, віддавши майже 10 гектарів території нижнього каскаду Совських ставків під забудову».

У 2018 році Департамент містобудування та архітектури КМДА оприлюднив проект детального плану забудови території (ДПТ) Совських ставків. Згідно з цим проектом, замість ставків передбачається будівництво двох десятків багатоповерхових будинків від 12 до 23 поверхів. Розробником ДПТ нижнього каскаду Совських ставків є компанія «Проектні системи ЛТД», якою володіє, зокрема, архітектор Андрій Миргородський. Про це пише журналіст Андрій Яніцький.

Нагадаємо, 15 березня 2018 року інша петиція з вимогою підтримати детальний план території (ДПТ) в межах вулиці Кіровоградської, проспекту Лобановського та Проектної вулиці, до яких входить і територія нижнього каскаду Совських ставків, набрала понад 10 000 підписів. Петиція змогла зібрати необхідні голоси всього за 23 дні. Втім, не в останню чергу це заслуга популярних київських спільнот, які почали активно підтримувати це звернення. Так, у спільнотах «Типичный Киев», «Наш Киев» та «Типичное Голосеево — Киев» почали регулярно з’являтися публікації, які закликали фоловерів підписати петицію і «зробити Київ кращим і зеленішим».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button